Onze missie

U hebt besloten uw kind tweetalig op te voeden door het een taal aan te leren die het al spreekt, thuis of op school. U wilt dat uw kind op een natuurlijke manier leert, zonder druk of schoolse verplichtingen. Dat vraagt om geduld en een goede methode.

Als u wilt dat uw kind in alle omstandigheden zijn of haar tweede taal durft te spreken en dat het oefent met anderen, gaat er niets boven spelen, leren, zingen en plezier maken met leeftijdsgenootjes!

 


Het geeft veel voldoening om te zien dat je kind steeds beter in de nieuwe taal communiceert


 

Het uitgangspunt van Super Lexi

In beide gevallen zal de taal die in de dagelijkse omgeving van het kind wordt gesproken, op school of op de crèche, de overhand krijgen op de andere taal.
Super Lexi herstelt deze onbalans door zich te specialiseren in de taalontwikkeling van tweetalige kinderen.

 

 


De activiteiten helpen uw kind om zijn of haar potentieel te ontwikkelen en onafhankelijker te worden


 

Super Lexi, een persoonlijk verhaal

Ik ben zelf ook moeder van een dochtertje, met wie ik Spaans spreek. Het Spaans is een ondergeschikte taal voor haar, omdat haar crèche Franstalig is en haar school dat ook zal zijn.

Ze begrijpt alles wat ik tegen haar zeg, maar geeft meestal antwoord in het Frans. Ik wilde haar Spaanstalige activiteiten laten doen, maar vond geen geschikt programma in Zuid-Brussel.

Toen we naar Spanje gingen, was dat een bepalend moment voor haar. Ik zag dat mijn dochter begreep dat deze taal nuttig zou zijn om te kunnen communiceren met kinderen die verder weg wonen.

Daarom ben ik de uitdaging aangegaan een project op te zetten dat niet alleen mijn kind helpt, maar ook de kinderen van anderen. Met de hulp van meertalige leraren, begeleiders en ouders heb ik een pedagogische, originele en speelse methode ontwikkeld.

Enfants Super Héros

Wilt u ook dat uw kind een Super Held wordt, meld dan aan voor Super Lexi